Jadłospis

Wszystkie posiłki w naszym przedszkolu są bardzo smaczne, różnorodne i zdrowe, dzięki współpracy z firmą cateringową zajmującą się przygotowywaniem i dowożeniem ich na czas. Posiłki są nielimitowane, dzieci jedzą tyle, ile chcą zjeść.

19.02 – 23.02.2018 r.

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku.

OBIAD: ZUPA: Z zielonego groszku.

II DANIE: Ryż, klopsiki w sosie pomidorowym, marchewka na ciepło, kompot jabłkowy.

PODWIECZOREK: Serek Danio, paluszki, sok malinowy.

WTOREK

ŚNIADANIE: Chleb żytni, masło, wędlina, papryka, herbata miętowa.

OBIAD: ZUPA:  Krupnik.

II DANIE: Ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z selera, marchewki i jabłka, sok malinowy.

PODWIECZOREK: Wafle ryżowe, marchew do chrupania, woda.

ŚRODA

ŚNIADANIE: Bułki z ziarnem, masło, pasztet, ogórek konserwowy,  herbata owocowa.

OBIAD: ZUPA: Jarzynowa.

II DANIE: Ziemniaki, kotlet mielony, buraczki, kompot jabłkowy.

PODWIECZOREK: Kisiel, ciasteczka, woda.

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Chleb ziarnisty z masłem, parówki na ciepło, ketchup, kakao.

OBIAD: ZUPA: Pomidorowa z makaronem.

II DANIE: Ziemniaki, bitki w sosie, surówka wielowarzywna, sok malinowy.

PODWIECZOREK: Jabłka, chrupki kukurydziane, sok wieloowocowy.

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Bułki ziarniste, masło, ser żółty, herbata rumiankowa.

OBIAD: ZUPA: Barszcz czerwony.

II DANIE: Kopytka, kapusta kiszona zasmażana, kompot jabłkowy.

PODWIECZOREK: Racuchy, woda.


 

Wszystkie posiłki mogą zawierać: pszenica, gluten, jaja, soja, seler, gorczyca, mleko